بهترین تئاتر های ایران

بهترین تیاتر های ایران

یکی از کهن ترین هنر ها و عضو همیشگی زندگی انسان تئاتر بوده است که یونانی ها برای بار اول آن را ابداء کردند. یونانی مفهوم دانش فلسفه را با استفاده از تئاتر و نمایش های روی صحنه به مردم و تماشاگران انتقال می دادند بعد ها نویسندگان و هنرمندان بزرگی در جهان نمایشنامه هایی را نوشتند و با اجرای آن روی صحنه، آن را به مخاطب انتقال می دادند اما پیام بعضی از نویسندگان به قدری قدرتمند بود که هنوز بعد از گذشت چندین سال هنوز نمایش هایی با اقتباس از آن ها اجرا می شود. نمایش های هنرمندان بزرگی مثل شکسپیر، هنریک ایبسن و ….

از مزیت هایی که تئاتر نسبت به سینما دارد رو به رو شدن بازیگر با ببینده است که پیام نمایش در قالب کلمات و احساسات در لحظع انتقال می یابد اما از معایب تئاتر این است که به دلیل محدود بودن نمایش و به این دلیل که فقط در یک شهر و روی یک صحنه نمایش داده می شود، افرادی کمی می توانند نمایش را ببینند به همین دلیل برخی از نمایش ها پر طرفدار ظبط شده و به صورت فیلم تئاتر ارائه می شود. اما در این مقاله از مقاله های موسسه سینما تئاتر تبریز می خواهیم بهترین تئاتر ایرانی را به شما معرفی کنیم.

بهترین تئاتر های ایرانی

در این قسمت از مقاله به معرفی بهترین تئاتر های ایرانی که فیلم های آن ها موجود است می پردازیم.

تئاتر ای وای های

تئاتر ای وای های

فیلم تئاتر عروسکی ای وای های که شما را به مدت 48 دقیقه شما را به تماشای یک فیلم تئاتر عروسکی می نشاند که در سال 1392 منتشر شده است داستان این تئاتر روایتگر یک پسر خیاط است که عاشق دختر پادشاه است اما دختر پادشاه یک مشکل دارد. این مشکل این است که دختر پادشاه جادو شده است. پسر خیاط راهی می شود تا راز این طلسم را بفهمد و در بین راه با جنی آشنا می شود که ادعا می کند راه درمان دختر پادشاه را می داند.

این داستان توسط (ستاره امینیان) نوشته و کارگدانی شده است از بازیگران و نقش آفرینان این تئاتر بسیار زیبا می توان به به نوشین غفاری، محسن هادی، فاطمه پورهاشمی، سپهر حق‌شناس، بابک برآبادی، الهام قادری، زهرا رضایی، مهرداد مصطفوی و نعیما کرمی اشاره کرد.

این تئاتر به شیوه نمایش سایه ای اجرا شده است و یک آمیختگی سایه ها با موسیقی را به مخاطب انتقال می دهد و در این نمایش کاراکتر ها دیالوگ های خود را به صورت ریتمیک بیان می کنند.

تئاتر دکلره

تئاتر دکلره

تئاتر دکلره مونولوگی در ژانر مستند است که توسط (مهدی کوشکی) کارگدانی شد و فیلم این تئاتر در سال 1391 منتشر شد. همچنین از جوایز این فیلم می توان به جایزه نمایش برگزیده فستیوال مونولیو در سال 1391 اشاره کرد در این تئاتر بازیگران بزرگی مانند: مهدی کوشکی، لیلی رشیدی، آوا شریفی و صحرا فتحی به هنرمندی پرداخته‌اند.

بسیار از ببیندگان این تئاتر معتقد هستند که این تئاتر را می توان به عنوان یک تله تئاتر معرفی کرد. نویسنده این تئاتر مهدی کوشکی بوده است و نمایش دکلره را می توان از آثار فاخر مهدی کوشکی و لیلی رشیدی محسوب کرد.

تئاتر کسوف

تئاتر کسوف

کسوف”  نام نمایشنامهای به کارگردانی ایوب آقاخانی است که در سال 1395 فیلم آن منتشر شد. کسوف داستان یک مرد افغانی است که همزمان با جنگ افغانستان و شروع جنگ ایران با عراق به ایران می آید. این مرد افغانی با زنی به نام ثریا ازدواج می کندو  پس از اتمام مدت زمان اقامتش در ایران او، تصمیم می گیرد با همسرش به افغانستان بازگردد. در راه او دچار مشکل می شود و در نهایت مجبور می شود در منطقه صفر مرزی چادر بزند. ایوب آقاخانی، نسیم ادبی و حمیدرضا آذرنگ در این نمایش بازی کرده اند.

ایوب آقاخانی در مورد نمایش کسوف می گوید: در سال 87 محمد حاتمی با ایده ای به سراغ من آمد و از من خواست نمایشنامه ای در مورد افغان های مقیم ایران بنویسم این اثر ابتدا منطقه صفر نام گرفت سپس این نام تغییر داده شد و نام کسوف را به این تئاتر گذاشتند.

تئاتر جنایات و مکافات

تئاتر جنایات و مکافات

ایمان افشاریان که گاردانی این تئاتر را به دست گرفته بود با اقتباس از رمان جنایات و مکافات فیودور داستایوفسکی این تئاتر را ساخت و در سال 1394 آن را به نمایش در آورد از بازیگران این تئاتر می توان به مهدی پاکدل، مجید آقا کریمی، محمد پویا، زهرا سعیدی، سوده شرحی، الهام شکیب، عطا عمرانی، لادن کامیاب و سپهر گودرزی اشاره کرد.

از جوایز این تئاتر جنایات و مکافات می توان به جایزه کارگدانی، بهترین بازیگر زن و بهترین طراح گریم در جشنواره فجر اشاره کرد.

تئاتر کلمه سکوت کلمه

تئاتر کلمه سکوت کلمه

فیلم تئاتر (کلمه سکوت کلمه) در سال 1394 منتشر شد که کارگدانی آن را مائده طهماسبی بر عهده داشت از بازیگران این تئاتر می توان به امیرحسین رستمی، مریم سعادت، فرهاد آئیش، فرشته صدرعرفایی، سینا رازانی، سعید چنگیزیان و شبنم فردشادجو اشاره کرد.

داستان این تئاتر درباره ی زندگی سه شامپازه است که بسیار باهوش هستند نام این شامپازه ها کافکا، سویفت و میلتون است. اما توسط دکتر رزنبام در داخل یک قفس حبس شده اند. این نمایش ساختار ایپزودیک دارد که ببینده مجذوب اثر نمایشی فیلم می کند و همچنین این فیلم توانسته است مخاطبان زیادی را به وسیله ایپزودیک بودن نمایش به خود جذب کند. این فیلم نشان دهنده شرایط زندگی، افکار و عقاید انسان است.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی بهترین فیلم های تئاتر های ایران پرداختیم شما هم می توانید نظرات خوددتان را برای ما در موسسه سینما تئاتر تبریز کامنت کنید!

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.