آموزش فن بیان

آموزش فن بیان در تبریز

قریب به اتفاق مردم اطرف ما، ارزش و اهمیت فن بیان در زندگی خودشان را درک نمی کنند به همین دلیل تلاشی برای یادگیری آن نمی کنند همچنین این افراد فکر می کنند که فن بیان و سخنوری فقط برای سخنرانان و مجریان مطرح دنیا است و هیچ کسی در دنیا به جز این افراد نیاز به آموزش سخنوری ندارند. در این مقاله به بررسی تکنیک های فوق العاده برای تقویت فن بیان و سخنوری خواهیم پرداخت.

فن بیان و سخنوری

فن بیان و سخنوری

فن بیان یعنی به کار بردن کلمات درست در جای درست به زبان ساده تر یعنی طوری صحبت کنیم و از کلماتی استفاده کنیم که شنوده همان چیزی که مد نظر ماست از حرف ما بفهمد و زمانی که ما منظورمان را به خوبی به مخاطب رساندیم و طرف مقابل به درستی از منظور حرف ما آگاه شد گام بسیار بلندی در راستای ارتباط موثر خودمان برداشتیم و بدون تردید مهارت و توانایی بالایی در سخنوری داریم

و حالا با بالا بودن توانایی و مهارت شما در سخنوری می توانید در مکان ها و زمان های مختلف که شاید فشار های ذهنی و روحی خاصی هم روی شما باشد  با دیگران ارتباط بر قرار کنید.

بخش های مختلف فن بیان و سخنوری

فن بیان از چند بخش مختلف تشکیل شده است که برای تقویت هر یک از این بخش ها تمرین های خاصی وجود دارد که با انجام آن ها فن بیان و سخنوری شما به میزان قابل توجهی تقویت می شود.
فن بیان را به 3 بخش اصلی دسته بندی می کنیم که عبارتند از:

  1. فن بیان و صدا سازی
  2. زبان بدن
  3. دایره زبان و بداهه گویی

فن بیان و صداسازی

فن بیان و صدا سازی

حجم، لحن صدا، نوع و تلفظ کلمات عواملی هستند که می توانند گفتار شما را جذاب کند و یا برعکس، آن را کاملاً غیر جذاب جلوه دهند. این واقعیت که شما می توانید کلمات را به درستی تلفظ کنید بدون شک باعث می شود مخاطب شما هنگام صحبت با شما احساس بهتری داشته باشد زیرا آنها کلمات شما را بهتر درک می کنند.

اگر توجه داشته باشید، مشکل بسیاری از مردم این است که آنها نمی توانند کلمات را به درستی تلفظ کنند. در نتیجه، گاهی اوقات دیگران آنچه را که می گویند درک نمی کنند و به طور کلی صحبت کردن با آن ها را متوقف می کنند.

میزان حجم صدا از عوامل بسیار مهمی در هنگام سخنرانی است. اگر صدای شما بسیار بلند است، مطمئناً پس از مدتی مخاطبان شما دچار سردرد می شوند و دیگر حوصله شنیدن بیشتر صدای شما را ندارند و اگر صدای شما خیلی کم باشد، مخاطب احساس خواب آلودگی و خستگی می کند.

بنابراین، هر یک از این عوامل،به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، می توانند عامل دافعه ای در گفتار شما باشند. حال باید ببینیم برای رفع این مشکل چه می توانیم انجام دهیم این آسان است، فقط باید یاد بگیرید که چه موقع صدا را پایین یا بالا ببرید.

زبان بدن

زبان بدن

زبان بدن گاهی واضح تر از هزار کلمه است! بنابراین، برای دستیابی به فن بیان خوب، باید به این حوزه توجه ویژه ای داشته باشید. اگر گفتار شما با حرکات بدن شما در تضاد باشد، قطعاً تأثیر کمتری خواهد داشت و تماشاگران علاقه ای به شنیدن آنچه شما می گویید ندارند.

در حقیقت، شما از زبان بدن خود استفاده می کنید تا به مخاطب بگویید که من به شما اعتماد دارم یا نه، قبول دارم یا نه، شما فرد خوبی هستید یا نه و می توانید با انتقال زبان بدن خود پیام های بسیار دیگری را به مخاطب ارسال کنید. به همین دلیل به تقویت این مهارت بسیار اصرار داریم.

دایره زبان و بداهه گویی

افرادی که دایره ی لغات بالایی دارند غالباً در استفاده از کلمات مشکلی ندارند و می توانند در هر موقعیتی متناسب با شرایط، جملات خوبی را ارائه کرده و صحبت کنند. بنابراین، فردی که می خواهد مهارت های فن بیان خود را بهبود ببخشد، باید بداند که لغات یکی از موثر ترین نکات در بیان آنها است و سایر افرادی که دارای لغات خوب هستند، بداهه پردازان قوی هستند.

دایره زبان و بداهه گویی

کسانی که می توانند به سرعت کلمات را در سر زبان خود قرار دهند و یک جمله بر زبان بیاورید، بداهه نوازی در آنها بیشتر از دیگران است کسانی که واژگان کافی ندارند و در هنگام سخن گفتن تمایل دارند چند لحظه مکث کنند تا زمانیکه می خواهند صحبت کنند کلمات را کنار هم قرار دهند و چیزی بگویند. بنابراین، شما باید توجه ویژه ای برای تقویت و گسترش واژگان خود داشته باشید.

چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم؟

بیشترین سوالی که در بحث فن بیان مطرح می شود این است که آیا فن بیان یک مهارت ذاتی است یا می توان آن را تقویت کرد؟ فن بیان بیش تر در افرادی بروز و ظهور می کند که مشخصه های خاصی دارند مانند محل زندگی، علایق شخصی و عوامل وراثتی و… اما این این حرف به این معنی نیست که چنین مهارت مهمی حتما با ژنتیکی باشد و کسانی که به صورت ذاتی فن بیان خوبی ندارند دیگر نمی تواند فن بیان خوبی داشته باشند.

فن بیان و سخنوری را هم مانند مهارت دیگر زندگی می توان تقویت کرد، برای این کار تمرین هایی وجود دارد که با انجام آن می توان بهتر از قبل از صحبت کرد و در جمع دوستان و خانواده و جلسات کاری خوش درخشید.

اما برای بالا بردن فن بیان و سخنوری نباید زود خسته شوید و زمین بازی را ترک کنید و با تمرین استمراری و با اراده ی بالا می توانیم به سطح سخنرانان معروف دنیا برسانیم.

برای تقویت فن بیان روی کدام مهارت ها تمرکز کنیم؟

  • شیوهه ی نفس کشیدن
  • مهارت کنترل صدا
  • مدیریت استرس
  • ارتباط چشمی با مخاطب
  • سرعت مناسب کلمات در هنگام سخن گفتن
  • زبان بدن

معایب داشتن فن بیان ضعیف

معایب داشتن فن بیان ضعیف

متأسفانه، به دلیل عدم آموزش فن بیان در اکثر مردم، این مهارت نیاز به تقویت شدن دارد. حالا فردی را تصور کنید که فن بیان خوبی ندارد و در صحبت کردن و برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارد و نمی تواند در جمع صحبت کند، از کلمات مناسب برای انتقال معنای مورد نظر استفاده نمی کند و برای برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارد. بدون شک و تردید، این فرد در زندگی شخصی و حرفه ای خود با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد، از جمله:

  • این فرد به دلیل عدم برقراری ارتباط مناسب با دیگران همیشه به سوء تفاهم های بسیار و کدورت های زیادی برخورد می کند
  • به دلیل ضعیف بودن فن بیان نمی تواند از خود دفاع کند و همیشه حق طرف ضایع می شود
  • پایین آمدن اعتماد به نفس
  • به دلیل ضعیف بودن فن بیان و ارتباط گیری، دوستان کمی خواهد داشت و بیش تر اوقات تنها خواهد بود.
  • بیش تر موقعیت های شغلی را از دست خواهد داد.
  • و بسیاری از مشکلات دیگر

دوره فن بیان

یکی از راه های تقویت فن بیان و سخنوری شرکت در دوره ها و کلاس های آموزش فن بیان است که شما با حضور در این کلاس ها و ارتباط با استاد می توانید به تقویت مهارت فن بیان و سخنوری خود کمک بسیاری کنید.

موسسه سینما تئاتر تبریز سال ها است که به صورت کاملا تخصصی و با اساتید مجرب و به نام، به صورت تخصصی در موضوع آموزش فن بیان و سخنوری در حال فعالیت است و شما می توانید با حضور در کلاس های این موسسه به بهترین شکل فن بیان و مهارت سخنوری خود را در کنار اساتیدی همچون استاد رامین راستی تقویت کنید برای اطلاع از کلاس ها و دوره های فن بیان کلیک کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.